Ingrediënten
pak bastognekoeken
100 a 150 gram monchou
150 gram kwark
2 eieren
75 gram suiker
sap van 1 limoen of citroen
100 gram boter
Bereidingswijze
Vet een springvorm of ronde ovenschaal van 20 a 24 cm in. Maal de bastognekoeken fijn, smelt de boter.
Doe de fijngemalen bastognekoeken in de springvorm en giet de gesmolten boter erover. Zet dit in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de eieren en suiker door elkaar. Meng in een aparte kom de monchou en kwark door elkaar, voeg de sap van citroen of limoen toe. Doe daarna het ei-suiker mengsel erdoor.
Verdeel de vulling over de bastognebodem en zet de taart in de oven. Doe na een kwartier aluminiumfolie over de taart zodat deze geel van kleur blijft.
Bak de taart nog 30 minuten.
Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
Recente reacties