Ingrediënten

  1/2 zakje selderij (a 50 gram)
  1 ciabatta
  1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
  1 zakje pijnboompitten (65 gram)
  4 eetlepels olijfolie
  1 teen knoflook
  1 stukje pecorino (50 gram)
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Champignons in plakjes snijden. Pecorino grof raspen. Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden. Van selderij grove stelen verwijderen. Enkele blaadjes bewaren voor garnering. Knoflook pellen. Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuige pasta mengen.
Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden. Stukken in broodrooster of onder de grill in ca. 2 minuten bruin roosteren. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca 4 minuten bakken, vocht laten verdampen. Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca 1 minutt meebakken. Champignons op smaak brengen moet zout en peper.
Ciabatta ruim bestrijken met selderijpesto. Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.