Ingrediënten

  4 mienestjes
  peper
  300 gram panklare spinazie
  5 cm verse gemberwortel
  250 gram kipfilet, in stukjes
  3-4 eetlepels sojasaus
  3 kippenbouillontabletten
  250 gram kastanjechampignons, in plakjes
  2 teentjes knoflook, fijngesneden
  2-3 eetlepels sesamolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Schil de gember en snij hem in dunne reepjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook en de gember tot ze geuren. Doe de champignons erbij en bak ze in 2-3 minuten gaar. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en en schenk er 1 1/2 liter water bij en breng aan de kook. Voeg de sojasaus, de kip en de mie toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de kip en de mie net gaar zijn. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze al roerend slinken. Breng de soep op smaak met peper en nog wat sojasaus en serveer in diepe kommen.