Ingrediënten

  20 gram boter
  olijfolie, extra vergine
  1 grote ui, fijngesnipperd
  500 gram grotchampignons, schoongemaakt, in plakjes
  250 ml kippen- of groentenbouillon
  4 plakken witbrood
  4 eetlepels slagroom
  versgemalen zwarte peper
  1 bosje bieslook, fijngeknipt

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Laat de boter met 1 eetlepel olie smelten in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en laat ca. 10 minuten op laag vuur gaar worden. Haal van het vuur en maal grof in een keukenmachine of blender. Doe terug in de pan en voeg de bouillon toe. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en laat met deksel op de pan op laag vuur nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Bak voor de broodstokjes de plakken brood in olijfolie in een koekenpan. Laat afkoelen op keukenpapier en snij in stokjes. Doe de soep in kommen en roer er per kom 1 eetlepel room slordig door. Bestrooi met peper en bieslook en serveer met de broodstokjes.