Ingrediënten

  1 groot ei, 2 minuten gekookt
  4 eetlepels olijfolie
  6 ansjovisfiletjes, uitgelekt en gepureerd
  2 teentjes knoflook, geblancheerd en gepureerd
  zout en versgemalen peper
  2 grote kroppen bindsla
  50 gram croutons
  sap van 2 citroenen
  60 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Voor 4 tot 6 personen.
Was de sla, laat uitlekken en trek de slabladeren in stukjes. Doe de gepureerde knoflook in een slakom en roer er de ansjovis door. Roer er eerst de olie en daarna het citroensap door en breng de dressing verder op smaak met wat zout en peper. Klop er met een garde het zacht gekookte ei door.
Schep de sla door de dressing in de kom. Bestrooi met wat zout en peper en schep nogmaals goed om. Schep de croutons en de Parmezaanse kaas door de salade en serveer meteen.