Ingrediënten
1 groot ei, 2 minuten gekookt
4 eetlepels olijfolie
6 ansjovisfiletjes, uitgelekt en gepureerd
2 teentjes knoflook, geblancheerd en gepureerd
zout en versgemalen peper
2 grote kroppen bindsla
50 gram croutons
sap van 2 citroenen
60 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Voor 4 tot 6 personen.
Was de sla, laat uitlekken en trek de slabladeren in stukjes. Doe de gepureerde knoflook in een slakom en roer er de ansjovis door. Roer er eerst de olie en daarna het citroensap door en breng de dressing verder op smaak met wat zout en peper. Klop er met een garde het zacht gekookte ei door.
Schep de sla door de dressing in de kom. Bestrooi met wat zout en peper en schep nogmaals goed om. Schep de croutons en de Parmezaanse kaas door de salade en serveer meteen.
Recente reacties