Ingrediënten

  5 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  versgemalen peper
  3 eetlepels citroensap
  8 eetlepels olijfolie
  1 teentje knoflook, fijngehakt
  6 ansjovisfilets op olie
  4 sneetjes witbrood, zonder korst
  1 grote krop Romaine sla
  1 eidooier

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Was de sla, droog goed af en snij in repen. Snij het brood in blokjes. Bestrijk met olie en bak of grill goudbruin. Hak de ansjovisfilets fijn en meng met de knoflook. Voeg al roerende beetje bij beetje olijfolie toe. Voeg citroensap en peper toe en, vlak voor het serveren, de helft van de parmezaan en de eidooier en klop met een garde tot een gladde dressing.
Schenk over de sla, meng de dressing goed door de sla. Garneer met croutons en bstrooi met de rest van de parmezaanse kaas.