Ingrediënten

  6 zoetzure zilveruitjes
  2 zoetzure augurken
  30 gram rucola
  200 gram pastrami
  1 teentje knoflook
  25 gram zachte boter
  4 dikke sneetjes volkoren brood
  1 eetlepel bieslook
  2 eetlepels mosterdmayonaise

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de ovengrill voor. Smeer de boterhammen dun in met boter en leg ze 1 tot 2 minuten onder de grill. Rooster ze aan beide kanten goudbruin. Snij het teentje knoflook doormidden. Haal de sneetjes brood onder de grill vandaan en wrijf ze in met knoflook.
Verdeel de boterhammen over 4 borden. Verhit de boter in de pan doe de pastrami in de pan en verwarm 2 tot 3 minuten. Snij de augurken in plakjes en halveer de zilveruitjes. Knip de bieslook fijn. Verdeel de rucola over de bruschetta en leg de pastrami erop.
Beleg de bruschetta met de augurkjes, zilveruitjes, bieslook en mosterdmayonaise.