Ingrediënten

  500 gram aardappels
  1 ui
  750 gram broccoli
  citroensap
  zout en peper
  200 gram verse roomkaas
  1 1/2 groentebouillonblokje
  1 theelepel olie
  2 eetlepels zonnebloempitten
  5-6 takjes kervel
  1 eetlepel gemengde peperkorrels

Bereidingswijze

Benodigdheden: staafmixer Voor 4 personen. Was de broccoli en verdeel hem in roosjes. Schil de stelen en snij ze klein. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels, was ze en snij ze klein. Verhit een grote pan en rooster de zonnebloempitten erin. Neem de pitten uit de pan en de de olie erin. Fruit de ui en voeg de broccoli, de aardappels, 750 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat het afgedekt 20 minuten koken. Neem na ongeveer 5 minuten enkele broccoliroosjes uit de pan en leg ze apart. Roer de roomkaas glad en breng op smaak met zout en wat citroensap. Maal de peperkorrels grof in een vijzel. Maak met een theelepel kleine balletjes van de roomkaas en wentel ze door de peperkorrels. Was de kervel en schud hem goed droog. Pluk de blaadjes van de steeltjes. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout en peper. Verhit de apart gehouden broccoliroosjes opnieuw in de soep. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kervel en de zonnebloempitten. Laat de bolletjes roomkaas smelten in de soep.