Ingrediënten

  1 biologische citroen
  1 eetlepel melk
  1 eidooier
  zout
  1 ei
  300 gram boter, op kamertemperatuur
  300 gram witte basterdsuiker
  350 gram bloem
  2 eetlepels amandelen

Bereidingswijze

Nodig: bakpapier, taartvorm met doorsnede van ca. 32 cm. Voor 16 stukken. Was de citroen en rasp de schil eraf. Knijp het sap uit de citroen en vang het op. Kneed van de bloem, de basterdsuiker, de boter, het ei, de geraspte citroenschil, het citroensap en een snufje zout een glad deeg. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Doe het deeg in de vorm en strijk het glad. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 graden, hetelucht: 175 graden). Meng de eidooier met de melk. Druk de amandelen in het deeg en bestrijk de koek met het melkmengsel. Laat de boterkoek ongeveer 10 minuten staan en strijk hem opnieuw in met het melkmengsel. Bak de boterkoek ongeveer 20 minuten in de oven en laat hem afkoelen in de vorm.