Ingrediënten

  1 biologische citroen
  350 gram bloem
  300 gram witte basterdsuiker
  300 gram boter (op kamertemperatuur)
  1 ei
  zout
  1 eidooier
  1 eetlepel melk
  2 eetlepels amandelen

Bereidingswijze

Extra nodig: bakpapier. Was de citroen grondig en rasp er de schil af. Knijp het sap uit de citroen en vang dit op. Kneed van de bloem, basterdsuiker, boter, het ei, de geraspte citroenschil, het citroensap en een snufje zout een glad deeg. Bekleed een taartvorm (ca 32 cm doorsnede) met bakpapier. Doe het deeg in de vorm en strijk het glad. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden, hete lucht 175 graden). Meng de eidooier met de melk. Druk de amandelen in het deeg en bestrijk de boterkoek met het melkmengsel. Laat de boterkoek ca 10 minuten staan en strijk hem opnieuw in met het melkmengsel. Bak de boterkoek ca 20 minuten in de oven en laat hem afkoelen in de vorm.