Ingrediënten

  1,5 dl melk
  2 eetlepels cacaopoeder
  500 gr suiker

Bereidingswijze

Doe de suiker in een steelpan met een dikke bodem en roer er het cacaopoeder door. Giet er zoveel melk op dat de bovenkant van de suiker net vochtig is (circa 1,5 dl).
Breng het geheel op laag vuur langzaam aan de kook en laat het circa 10 minuten, regelmatig roerend, bruisend koken. Doe dit net zolang totdat een druppel die van de lepel valt een draad trekt.

Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld en dof is geworden. Zet intussen de met koud water omgespoelde vormen elk op een stukje bakpapier. Vul de vormen met het mengsel en laat het opstijven. Trek als de bovenkant hard is geworden, het bakpapier van de onderkant.

Laat de borstplaten op hun kant verder opstijven. Verwijder de vormen als de borstplaten helemaal zijn opgesteven.

Tip: In de betere keukenwinkels zijn flexibele kunststof matjes te koop waarin fondantjes kunnen worden gegoten