Ingrediënten

  1 ui
  1/2 kg bloemkool
   teentjes knoflook
  bieslook
  1/2 liter melk
  1/2 liter kippenbouillon
  50 gram geraspte Parmezaanse kaas
   50 gram boter

Bereidingswijze

Benodigdheden: staafmixer Voor 4 personen Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe de boter in een grote pan en laat deze smelten. Voeg de ui en knoflook toe en laat op een zacht vuur ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Doe de bloemkoolroosjes erbij en laat nog 5 minuutjes stoven. Roer regelmatig door. Giet de bouillon en de melk erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over kleine soepkommmen en bestrooi met Parmezaanse kaas en wat bieslooksprietjes.