Ingrediënten

  cacao-poeder
  suiker
  250 gram slagroom
  1 pak chocolate chip koekjes
  kleine springvorm (24 cm)
  2 blikjes gecondenseerde melk (met toegevoegd suiker!) , bijv. Fries meisje
  75 a 100 gram boter
  circa 3 bananen

Bereidingswijze

Benodigdheden: bakpapier.

Zet de afgesloten blikjes melk in een pan met water en breng aan de kook. Laat ongeveer drie uur lang koken (niet droog laten koken!). De inhoud is nu veranderd in caramelsaus. Laat deze goed afkoelen. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Roer het koekkruim door de boter. Doe bakpapier onder in de taartvorm en bedek de bodem met het boter-koekkruim-mengsel. Plet met de bolle kant van een lepel. Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de bananen in de lengte doormidden, en leg de helften, met de platte kant onder, op de bodem van de taart (in plakjes kan ook). Verdeel nu de afgekoelde caramelsaus over de taart. Laat evt. nog verder afkoelen in de koelkast Klop de slagroom met wat suiker tot zachte pieken ontstaan en verdeel deze ook over de taart. Bepoeder de taart met cacao-poeder (mbv een theezeefje).