Ingrediënten

  100 gram zachte geitenkaas
  200 ml slagroom
  1 groentebouillonblokje
  zout en peper
  2 rijpe avocado s
  2 theelepels citroensap
  1 bakje tuinkers

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Laat de geitenkaas en de room op kamertemperatuur komen. Breng het bouillonblokje met 500 ml water aan de kook. Laat de bouillon daarna afkoelen.

Schep het vruchtvlees uit de avocado s en doe in een maatbeker. Voeg 200 ml bouillon toe en pureer met een staafmixer tot een dikke massa. Voeg 100 ml slagroom toe en net zoveel bouillon tot er een mooie gladde soep ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Prak de geitenkaas fijn. Meng hem met de rest van de room tot een gladde creme. Schenk de lauwe avocadosoep in glazen. Serveer de soep met een laagje geitenkaasroom.

Garneer met wat tuinkers en versgemalen peper.