Ingrediënten

  2 eetlepels gepelde pistachenootjes
  4 eetlepels advocaat
  1 eetlepel suiker
  2 appels
  1 ei
  4 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze

Voor 4 stuks. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop het ei los. Leg het bladerdeeg op een bakplaat en bestrijk de plakken met het ei. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in partjes en meng ze met de suiker. Leg de stukken appel dakpansgewijs op het bladerdeeg maar laat aan de randen ongeveer 1 cm vrij. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen (zodat ze een beetje opstaan). Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bladerdeegranden met het ei en druk er met een vork ribbeltjes in. Bak de taartjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Schep op ieder taartje een lepel advocaat en strooi de pistachenootjes erover.