Ingrediënten

  200 gram amandelen
  1 teentje knoflook
  1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  8 plakken oud brood, bij voorkeur bruin
  85 ml olijfolie
  1 theelepel gemalen komijn (djintan)
  1/2 theelepel saffraan
  1 liter kippenbouillon
  250 ml melk
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Fruit de amandelen, knoflook, peterselie en vier sneetjes brood in ongeveer 4 eetlepels olie. Doe als het brood goudkleurig is, het mengsel in een foodprocessor met de komijn, saffraan en een beetje van de bouillon. Pureer het geheel. Doe het mengsel in een steelpan. Voeg de overgebleven bouillon en de melk toe en kruid het met zout en peper. Breng alles aan de kook, zet het vuur zacht en laat het 15 minuten zachtjes koken. Bak intussen de overgebleven boterhammen in de rest van de olie totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Breng de soep weer aan de kook en voeg de vier boterhammen toe. Doe het deksel op de pan, haal de pan van het vuur af en laat het gerecht 5 minuten rusten voor het opdienen.