Ingrediënten
1 zakje wijnzuurkool (250 gram)
50 gram magere spekreepjes
1 ui
100 gram hamblokjes
4 jeneverbessen
1 theelepel tijm
1 blikje pizzadeeg
1 ei
1 dl slagroom
1/2 eetlepel olie om in te vetten
1 lage taartvorm (doorsnede ca 22 cm)
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4. In vergiet zuurkool laten uitlekken. In hapjespan spekjes in ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
Intussen ui pellen en snipperen. Ui aan spek toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Zuurkool, hamblokjes, jeneverbessen en tijm erdoor scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meeverwarmen.
Taartvorm invetten en bekleden met pizzadeeg. Zuurkoolmengsel erover verdelen. In kom ei loskloppen met room en over zuurkool schenken.
In midden van oven zuurkooltaart in ca. 15 a 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Recente reacties