Ingrediënten

  1 zakje wijnzuurkool (250 gram)
  50 gram magere spekreepjes
  1 ui
  100 gram hamblokjes
  4 jeneverbessen
  1 theelepel tijm
  1 blikje pizzadeeg
  1 ei
  1 dl slagroom
  1/2 eetlepel olie om in te vetten
  1 lage taartvorm (doorsnede ca 22 cm)

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4. In vergiet zuurkool laten uitlekken. In hapjespan spekjes in ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
Intussen ui pellen en snipperen. Ui aan spek toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Zuurkool, hamblokjes, jeneverbessen en tijm erdoor scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meeverwarmen.
Taartvorm invetten en bekleden met pizzadeeg. Zuurkoolmengsel erover verdelen. In kom ei loskloppen met room en over zuurkool schenken.
In midden van oven zuurkooltaart in ca. 15 a 20 minuten goudbruin en gaar bakken.