Ingrediënten

  4 kippenbouten
  peper en zout
  paprikapoeder
  2 eetlepels boter + 25 gram boter
  1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  1 dl Tomato Frito
  1 1/2 dl slagroom
  1 ui, in ringen
  500 gram wijnzuurkool

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Wrijf de kippenbouten in met peper, zout en paprikapoeder naar smaak. Verhit 2 eetlepels boter en bak de kippenbouten rondom bruin aan. Voeg de rozemarijn, 1/2 dl heet water, de Tomato Frito en de slagroom toe en breng alles aan de kook. Stoof de kip met de deksel op de pan in ca. 45 minuten op een laag vuur helemaal gaar.
Smelt na 20 minuten 25 gram boter in een pan en fruit de ui op halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de zuurkool toe en bak hem 5 minuten mee. Voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool 25 minuten op een laag vuur.

Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen.