Ingrediënten
600 gram rundvlees stooflappen
2 rode uien
klontje boter
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
2 kruidnagels
2 eetlepels bruine basterdsuiker
zout, versgemalen peper
2 flesjes kriekbier
1 witte boterham
1 eetlepel Franse mosterd
6 eetlepels kersen op sap
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Snij de stooflappen in stukken. Pel en snipper de uien. Smelt de boter en bak het vlees al omscheppend aan. Voeg de uien aan het vlees toe en laat deze al roerend glazig worden. Voeg vervolgens de blaadjes laurier, tijm, kruidnagels en de basterdsuiker toe. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk het kriekbier langs de rand van de pan bij het vlees en laat het vlees half afgedekt ca. 1 uur op een laag vuur stoven. Roer af en toe om om aanbakken te voorkomen.
Ontkorst het brood en besmeer deze met de mosterd en voeg dit toe aan het vlees. Voeg indien nodig nog een beetje warm water toe aan het vlees. Laat het geheel onder regelmatig roeren nog zo’n 30 minuten stoven.
Schep de uitgelekte kersen net voor het serveren door het stoofvlees.
Recente reacties