Ingrediënten
100 ml bourbon (of whiskey)
50 ml sinaasappelsap
4 eetlepels Dyonmosterd
1 achterham van ca 1 kg, gekookt, met vetlaagje
200 ml honing
2 handjes kruidnagels
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Verwarm de honing, bourbon, sinaasappelsap en mosterd in een steelpannetje. Roer goed tot een egale massa en haal van het vuur. Snij de vetlaag van de ham kruislings in, prik kruidnagels in elk ruitje en bestrijk met de glaze.
Leg in een braadslee in een voorverwarmde oven van 175 graden en laat ca 60 minuten garen. Bestrijk elk kwartier met de glaze. Haal uit de oven, kook de glaze die van de ham gedropen is met de overgebleven saus in het steelpannetje.
Snij de ham in plakken en serveer met de glaze.
Lekker met een salade van spinazie, appel en uienringen.
Recente reacties