Ingrediënten

  3 eetlepels tomatenpuree
  1/2 theelepel gemalen komijn
  2 eetlepels azijn
  1 theelepel kurkuma
  mespuntje nagelgruis
  3 uitgeperste teentjes knoflook
  mespuntje cayennepeper
  1 kleingesneden ui
  mespuntje kaneel
  3 eetlepels olie
  1/2 theelepel gemalen kardamom
  750 gr. in blokjes gesneden magere varkenslapjes
  1/2 theelepel zwarte peper
  zout
  1/2 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gemalen kruiden en de azijn toe en fruit het kruidenmengsel nog ca. 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree, de blokjes vlees en wat zout toe en roer alles goed door elkaar. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 45 minuten smoren tot het vlees gaar is.

Dit gerecht is ook ‘heet’ heel lekker, dan moet je er meer cayennepeper in doen. Wat ook lekker is, is er en eetlepel honing in the doen.
En dan nog dit. Als er een beetje vet aan het varkensvlees zit komt het de smaak, maar zeker de malsheid van het vlees ten goede.

Serveer er komkommersalade en rijst bij. (Frisse)