Ingrediënten

  1 grote ui
  2 stengels bleekselderij
  2 eetlepels olijfolie
  2 blikken gepelde tomaten a 400 ml
  1 theelepel tijmblaadjes
  peper en zout
  nootmuskaat
  2-3 eetlepels fijngesneden kervel of peterselie
  4 varkensfiletlapjes a 100 gram
  4 plakjes rauwe ham
  4 plakken jonge boerenkaas
  40 gram geraspte oude kaas
  20 gram boter

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel en snipper de ui. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Verhit de helft van de olie en fruit de ui met de bleekselderij al omscheppend ca. 7 minuten. Voeg de tomaten en de tijm toe en laat alles in een open pan in ca. 20 minuten inkoken tot een dikke saus. Pureer de saus en breng hem op smaak met peper, zout, nootmuskaat en kervel of peterselie. Schenk de saus in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor tot 240 graden. Bak de filetlapjes in de rest van de olie op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Leg het vlees in de suas. Bak de plakken ham in het bakvet knapperig en leg ze op het vlees. Leg er een plak kaas op en strooi er de geraspte kaas over. Verdeel de boter erover en gratineer het gerecht in 7-10 minuten in de voorverwarmde oven.