Ingrediënten
50 gram bruine basterdsuiker
1 groene paprika
1 eetlepel ketjap
1 1/2 eetlepel azijn
1/2 literblik ananasstukjes
1 pond varkensvlees
2 uien
zout
1/2 eetlepel maizena
Bereidingswijze
Voor 3 personen.
Het vlees in blokjes snijden en in wat boter braden. Gesneden uien en reepjes paprika erbij voegen als het vlees bijna gaar is.
Ananas laten uitlekken en het vocht opvangen. Het ananasnat vermengen met de azijn, de ketjap, de bruine suiker en eventueel met een mespuntje zout. Dit mengsel bij het gare vlees voegen. Alles even laten doorkoken op hoog vuur.
1/2 kopje koud water nemen en daar de maizena doorroeren. Dit bij het vlees voegen en goed laten doorkoken. Is de saus nog te dun dan nog wat water met maizena erbij doen. Doe dit echter niet te vaak want dan wordt de smaak minder.
De laatste vijf minuten de ananas erbij doen en even doorwarmen op zacht vuur.
Serveren met rijst.
Recente reacties