Ingrediënten

  500 gram hamlappen
  100 gram gorgonzola
  1 bekertje creme fra?che (125 ml)
  1 eetlepel tomatenpuree
  3 fijngesneden bosuitjes
  100 gram parmaham in reepjes
  150 gram champignons
  150 gram oesterzwammen
  100 gram shi-take
  knoflook
  peper en zout
  olie
  evt. enkele blaadjes salie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Alle paddestoelen in reepjes snijden. Hamlappen in smalle reepjes snijden en kruiden met peper en zout. Roer boven een zacht vuurtje de gorgonzola, creme fra?che en tomatenpuree tot een creme. Verhit anderhalve eetlepel olie in de wok. Roerbak de vleesreepjes, voeg tijdens het bakken de uitjes en knoflook toe. Blijf bakken tot het vlees bruin is. Voeg daarna de ham en paddestoelen toe. Roerbak ruim 2 minuten door.
Draai het vuur laag en voeg het gorgonzalemengsel toe.
Voeg de salieblaadjes toe en laat alles even doorkoken.