Ingrediënten
500 gram hamlappen
100 gram gorgonzola
1 bekertje creme fra?che (125 ml)
1 eetlepel tomatenpuree
3 fijngesneden bosuitjes
100 gram parmaham in reepjes
150 gram champignons
150 gram oesterzwammen
100 gram shi-take
knoflook
peper en zout
olie
evt. enkele blaadjes salie
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Alle paddestoelen in reepjes snijden. Hamlappen in smalle reepjes snijden en kruiden met peper en zout. Roer boven een zacht vuurtje de gorgonzola, creme fra?che en tomatenpuree tot een creme. Verhit anderhalve eetlepel olie in de wok. Roerbak de vleesreepjes, voeg tijdens het bakken de uitjes en knoflook toe. Blijf bakken tot het vlees bruin is. Voeg daarna de ham en paddestoelen toe. Roerbak ruim 2 minuten door.
Draai het vuur laag en voeg het gorgonzalemengsel toe.
Voeg de salieblaadjes toe en laat alles even doorkoken.
Recente reacties