Ingrediënten
1 kg stevige appels, bijv Elstar of Jonagold
4 haaskarbonades van ongeveer 2 cm dik
zout en peper
2 eetlepels boter
1 dl witte wijn of appelcider
2 1/2 dl slagroom
2 eetlepels dijonmosterd
1 eetlepel grove Zaanse mosterd
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Benodigdheden: ovenschaal van 20 x 30 cm, royaal ingevet met boter.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in dunne schijfjes en leg ze in de ovenschaal. Bak de appelschijfjes 15 minuten in de hete oven. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades hierin op matig vuur in 10 minuten bruin, keer ze halverwege. Leg de karbonades op de gebakken appel en blus het bakvet in de pan af met de wijn. Laat de wijn tot de helft verdampen en besprenkel het vlees ermee.
Meng de room met de mosterd en voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk de mosterdroom over het vlees en de appels en bak alles nog zo’n 15 minuten in de oven.
Recente reacties