Ingrediënten

  2 eetlepels olie
  2 varkenshaasjes (a 250 g), op kamertemperatuur
  1 cm verse gemberwortel, geraspt
  100 ml droge sherry
  200 ml kippenbouillon (van tablet)
  100 g donkere basterdsuiker
  2 eetlepels hoisinsaus (fles a 250 ml)
  1 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels
  1 bosuitje, in schuine ringetjes

Bereidingswijze

Voor 4 personen
Benodigdheden: vijzel.

In hapjespan olie verhitten en varkenshaasjes op hoog vuur in 5 min. rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen. In bakvet gember 1 min. zachtjes bakken. Sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor roeren. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Saus al roerend aan de kook brengen. Varkenshaasjes in pan leggen en onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren. Zoveel vocht laten verdampen dat varkenshaasjes omhuld zijn met glanzende saus. Intussen in vijzel of met bolle kant van lepel peperkorrels kneuzen. In droge koekenpan gekneusde peperkorrels 1 min. roosteren tot geur vrijkomt. Varkenshaasjes uit pan nemen en bestrooien met zout. Vlees in plakjes snijden en over vier warme borden verdelen. Saus erover scheppen. Bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover strooien.

Lekker met rijst en roergebakken peultjes.