Ingrediënten

  4 runderschnitzels
  1 limoen
  1 rode peper
  1 eetlepel verse koriander
  3 eetlepels olie
  1 eetlepel vers geraspte gemberwortel
  4 eetlepels Japanse sojasaus
  1/2 eetlepel vissaus
  1 eetlepel bruine basterdsuiker
  snufje peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Verwijder het zaad en hak de rode peper fijn. Snij de korianderblaadjes in dunne reepjes. Roer de olie, de gember, de limoenrasp en een snufje peper door elkaar. Masseer het vlees met de kruidenolie en laat in ongeveer 30 minuten afgedekt buiten de koelkast marineren. Roer de limoensap, de sojasaus, de vissaus, de bruine suiker, de rode peper en de koriander door elkaar tot een dressing. Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en bak het vlees in 4 tot 6 minuten gaar. Schuif het vlees regelmatig over de bodem en keer het veelvuldig om. Laat het buiten de pan even rusten. Serveer het vlees met de dressing. Lekker met witte rijst en Chinese kool.