Ingrediënten

  1-2 eetlepels vissaus
  200 ml kokosmelk
  250 gram sperziebonen
  1-2 eetlepels groene curry (pot Thai Kitchen)
  300 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  2 eetlepels olie
  1 paksoi
  3 sjalotten
  1/2 theelepel suiker
  2 eetlepels pinda

Bereidingswijze

Voor twee personen.
Sjalotten pellen en in partjes snijden. Paksoi wassen en onderste deel in repen snijden. Blad in stukken scheuren. In wok olie verhitten en kipblokjes op hoog vuur in 1-2 minuten bruinbakken. Sjalotpartjes en 1 eetlepel currypasta 1 minuut meebakken. Sperziebonen en paksoirepen erdoor scheppen. Kokosmelk, vissaus en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en gerecht 10 minuten laten stoven: regelmatig omscheppen. Als sperziebonen beetgaar zijn, paksoiblad toevoegen en nog 2 minuten meeverwarmen.
Gerecht op smaak brengen met zout of vissaus en eventueel wat extra currypasta. Pinda’s grof hakken en over kipcurry strooien.

Lekker met rijst of noedels.