Ingrediënten

  8 drumsticks
  pakje of zakje vijgen
  1 mango, geschild, in stukjes
  4 eetlepels mangochutney
  2 theelepels sambal manis
  2 tenen knoflook, uitgeknepen
  3 eetlepels honing
  1 eetlepel Japanse sojasaus
  1 eetlepel Worcestershire saus
  geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Voor vier personen.
Pureer de mango en roer alle andere ingredi?nten (behalve vijgen en sesamzaad) voor de marinade door de puree. Leg de kip en de vijgen in een of twee plastic zakjes, schep de marinade erbij en doe dicht. Verdeel de marinade over de kip door de zakjes te schudden/kneden en leg 30 minuten in de koelkast.
Verhit wat olie in een grote pan met anti-aanbaklaag en bak de drumsticks op hoog vuur aan. Voeg vijgen en overige marinade toe, temper het vuur en laat in ca. 25 minuten gaar worden. Giet evt. wat water erbij als de marinade aan dreigt te branden. Rooster het sesamzaad en bestrooi de kip ermee.