Ingrediënten

  150 gram paneermeel
  versgemalen zwarte peper
  zeezout
  1 ei, losgeklopt
  4 dikke scharrelvarkenskarbonades
  2 citroenen
  50 gram roomboter
  olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.,
Verwarm de oven voor op 160 graden. Dep het vlees droog. Doe het ei in een diep bord en voeg zeezout en peper toe. Doe het paneermeel in een ander diep bord en roer er de rasp van 1 citroen door. Haal de koteletten eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Smelt de boter in een koekenpan en voeg een scheut olie toe. Bak de koteletten op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze daarna in de oven ca. 10-15 minuten gaar worden. Serveer met een kwart citroen die je er aan tafel over uitknijpt.

Lekker met jonge spinazie, aangemaakt met citroensap, olijfolie, zeezout, peper en gele tomaatjes.