Ingrediënten

  1 eetlepel pindakaas
  1/2 Spaanse peper, fijngehakt
  1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  1 sjalotje, gesnipperd
  1 teentje knoflook, uitgeperst
  1 eetlepel olie
  150 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  1 eetlepel vissaus
  1 eetlepel limoensap
  1 theelepel bruine suiker
  mespunt chilipoeder
  1 bosui, in schuine stukjes gesneden

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Benodigdheden: satéprikkers.

Schep de kipblokjes in een kom met de olie, knoflook, sjalot, vijfkruidenpoeder en pepertje. Laat 10 minuten marineren.
Maak intussen de satésaus: roer de pindakaas los met 4 eetlepels water, vissaus, limoensap, bruine suiker en chilipoeder. Verwarm op laag vuur.
Verwarm een grillpan en rijg blokjes kip aan 6 satéprikkers. Gril de saté in ca. 5 minuten rondom gaar. Leg op borden en schep de satésaus erover. Bestrooi met stukjes bosui en serveer met rijst en komkommersalade.