Ingrediënten
1 eetlepel pindakaas
1/2 Spaanse peper, fijngehakt
1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel olie
150 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel limoensap
1 theelepel bruine suiker
mespunt chilipoeder
1 bosui, in schuine stukjes gesneden
Bereidingswijze
Voor 2 personen.
Benodigdheden: satéprikkers.
Schep de kipblokjes in een kom met de olie, knoflook, sjalot, vijfkruidenpoeder en pepertje. Laat 10 minuten marineren.
Maak intussen de satésaus: roer de pindakaas los met 4 eetlepels water, vissaus, limoensap, bruine suiker en chilipoeder. Verwarm op laag vuur.
Verwarm een grillpan en rijg blokjes kip aan 6 satéprikkers. Gril de saté in ca. 5 minuten rondom gaar. Leg op borden en schep de satésaus erover. Bestrooi met stukjes bosui en serveer met rijst en komkommersalade.
Recente reacties