Ingrediënten

  250 gram ossehaas
  1 eetlepel donkere sojasaus
  1 theelepel maizena
  25 gram cashewnoten
  4 eetlepels plantaardige olie
  2 teentjes knoflook
  1 dun plakje gemeberwortel
  2 lente-uitjes
  2 eetlepels oestersaus
  1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Dep het vlees droog en snij het in reepjes van ca. 1/2 cm dik en 3-4 cm lang. Verme met een derde van de aangemaakte maizena (totaal maizena: 1 theelepel met 2 eetlepels water aangemaakt). Maak de lente-ui schoon en snij ze in stukjes van 2-3 cm. Dikkere stukjes in de lengte halveren. Schil de gember, pel de knoflook en hak vervolgens beide fijn.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Braad het vlees. al omscheppend, op hoog vuur aan tot het kleurt. Neem het daarna uit de pan. Schenk nog eens 2 eetlepels olie in de wok. Roerbak de lente-uitjes, de knoflook en de gember op hoof vuur kort tot het mengsel kruidig geurt. Voeg de cashewnoten toe en roerbak nog ongeveer 1 minuut.
Meng nu het vlees en de soja- en oestersaus door de inhoud van de pan en verwarm het. Voeg de rest van het maizenapapje toe en breng het mengsel nog even aan de kook. Schik het geel op een schaal er druppel er wat sesamolie overheen.