Ingrediënten
1 kg rundvlees, liefst riblap, in grote blokken gesneden van ongeveer 5 x 5 cm
2 uien, gehakt
2 flesjes trappist dubbel of tripel
1 blad laurier
100 gram gerookt mager spek
250 gram kleine champignons
25 gram boter
zout en peper
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
Bereidingswijze
Voor 6 personen (bereidingstijd 4 uur + marineren)
Maak de marinade van de gehakte ui, de trappist en het laurierblad. Marineer het vlees 24 uur voor de bereiding in een afgedekte kom in de koelkast.
Doe het vlees met de ongezeefde marinade, spek en zout in de pan en zet in de oven. Zet die op 60 graden (niet heter). Laat het vlees zachtjes sudderen tot het gaar is (3 a 4 uur).
Bak de champignons in wat boter in de koekenpan tot ze hun vocht verloren hebben. Bestrooi met zout.
Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en houdt warm in een schaal met deksel. Zet de pan op het vuur en kook het stoofvocht in tot de helft. Prak de bloem en de boter door elkaar en voeg die al roerend bij de stoofpot. Laat binden en kook nog drie minuten door. Doe de champignons in de saus en giet over het vlees. Doe in geen geval het vlees bij de kokende saus inn de pan, anders wordt het alsnog taai!
Recente reacties