Ingrediënten

  1 eetlepel citroensap
  2 eetlepels maizena
  1 kg rosbief, op kamertemperatuur
  3 eetlepels mosterd
  2 theelepels Italiaanse kruiden
  1 kippenbouillontablet
  125 ml slagroom
  150 gram roquefort, in stukken
  25 gram verse bieslook, fijngeknipt

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Benodigdheden: aluminiumfolie, braadslede.

Oven voorverwarmen op 225 graden. Rosbief met keukenpapier droogdeppen, bestrooien met peper. Vlees op rooster, met braadslede eronder, in midden van de oven schuiven en 20 minuten braden. Intussen mosterd, kruiden en zout mengen.
Oventemperatuur terugschakelen naar 200 graden. Rosbief omkeren en bestrijken met mosterdmengsel. Vlees weer in de oven schuiven en in nog 15-20 minuten ros? braden. Rosbief uit oven in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 10 minuten laten rusten.
Bouillontablet, 500 ml water, room en kaas in pan doen en op laag vuur al roerend aan de kook brengen. Ma?zena gladroeren met 1-2 eetlepels water en door saus mengen. Op smaak brengen met citroensap, bieslook en peper.
Rosbief in dunne plakken snijden en met warme saus serveren.