Ingrediënten

  1 pot vleesfond (380 ml)
  1 1/2 eetlepel olijfolie
  peper
  750 gram rosbief
  4 trostomaten
  1 blik artisjokharten (400 gram)
  8 teentjes knoflook
  1 dl rode wijn
  3 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: ovenschaal ca 30 x 40 cm.

Knoflook pellen. Artisjokharten laten uitlekken. Tomaten wassen. Rosbief bestrooien met peper en bestrijken met olie. Fond en wijn in ovenschaal schenken. Rozemarijn erin leggen. Rosbief op rozemarijn leggen. Tomaten, knoflook en artisjokken ernaast verdelen. Eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Schaal uit koelkast nemen en rosbief op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Vlees in midden van de oven in 25 a 30 minuten mooi bruin en van binnen ros? bakken. Serveren met frites.