Ingrediënten

  500 ml slagroom
  1 pot vleesfond, 380 ml
  3 eierdooiers
  1 eetlepel maizena
  3 eetlepels mosterd
  2 varkensfiletrollades, 500 gram per stuk
  500 gram sjalotten
  12 blaadjes salie
  50 gram boter

Bereidingswijze

Voor 6 personen.
Benodigdheden: grote braadpan.

In hoge pan slagroom met fond in ca. 30 minuten tot helft inkoken. Scheutje roomsaus in kom schenken en even laten afkoelen.
Eierdooiers met maizena en 2 eetlepels mosterd door afgekoelde scheutje roomsaus roeren. Mengsel bij roomsaus in pan doen en al roerend zachtjes verwarmen tot saus begint te binden. Als saus juiste dikte heeft (saus ‘hangt’dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar), pan direct van vuur nemen en saus laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt koel bewaren.
Rollades op kamertemperatuur laten komen. Sjalotten pellen en in vier partjes snijden. Salie fijnsnijden. Rollades droogdeppen en bestrooien met zout en peper, in braadpan boter smelten en rollades rondom aanbraden. Sjalotten toevoegen en 2 minuten op hoog vuur meebakken. Salie toevoegen, vuur laag draaien en rollades met deksel schuin op pan in 30-40 minuten gaarbraden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten rusten.
Mosterdsaus (op warmhoudplaatje) voorzichtig opwarmen. Saus op smaak brengen met mosterd, zout en peper. Rollades uit folie halen, netje openknippen en verwijderen. Rollades op schaal leggen, sjalotten rondom rollades leggen. Rollades in plakken snijden en saus in warme sauskom ernaast serveren.

Lekker met gebakken krieltjes en gemengde boontjes.