Ingrediënten
1 biefstuk (125 gram)
1 eetlepel citroensap
peper
1 kleine ui
100 gram shii-takepaddestoelen
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sesamolie (of slaolie)
Bereidingswijze
Voor 1 persoon.
Snij de biefstuk in blokjes van 2 cm. Pel de ui. Snij de ui in reepjes en de shii-takes in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de biefstuk 3 minuten op hoog vuur. Neem de biefstuk uit de pan. Doe dan nog een lepel olie in de pan en bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de shii-takes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de biefstuk, de ketjap en peper naar smaak toe.
Warm alles nog even goed door en voeg als laatste het citroensap toe.
Lekker met rijst en als groente Chinese kool of Paksoi. Groente in smalle reepjes snijden, 3 minuten in kokend water leggen en afmaken met een beetje sambal en een scheutje ketjap.
Recente reacties