Ingrediënten

  1 theelepel gemberpoeder
  zout
  500 gram varkensvleesreepjes
  2 uien
  1 teentje knoflook
  2 eetlepels aardappelzetmeel
  3 eetlepels olijfolie
  2 wortels
  2 dl kippenbouillon
  1 rode kool (of 900 gram voorgesneden rode kool)
  2 eetlepels tomatenketchup
  3 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Roer een marinade van de sojasaus, de gemberpoeder en zout naar smaak. Pel en snij de uien in ringen. Pel de knoflook. Snij de kool in vieren, verwijder de harde stronk en snij de rest grof. Schrap de wortels en snij ze in plakjes. Laat het vlees goed uitlekken en strooii er 1 eetlepel aardappelzetmeel over.
Verhit de olie en braad het vlees al omscheppend bruin en gaar. Neem het uit de pan. Fruit de ui 3 minuten in de olie. Voeg de uitgeperste knoflook, de wortel en de kool toe en stoof alles 5 minuten. Roer de bouillon, de marinade en de ketchup erdoor en breng alles aan de kook. Kook de kool beetgaar. Bind de groenten met de rest van het aardappelzetmeel.
Schep het vlees erdoor en warm alles goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en eventueel nog een beetje gemberpoeder.
Lekker met aardappelpuree.