Ingrediënten

  klein blikje kokosmelk
  djinten (1 tl)
  ketoembar (3 tl)
  zout, peper en knoflook (vers + poeder)
  paar blaadjes indische laurier
  paar schijfjes laos
  3 of 4 lomboks
  redelijk stukje trassi
  3/4 potje gemalen kemiri
  ca. 1 kg runderlappen
  1 of 2 runderbouillonblokjes
  olie
  ui
  ca. 1/2 liter water

Bereidingswijze

Vlees in blokjes snijden, kruiden met peper, zout en knoflookpoeder en tijdje laten intrekken. Snijd de ui en de lomboks in stukjes.

Doe wat olie in de pan en verkruimel de trassi erin. Verwarm dit al roerend langzaam op tot de trassi opgelost is.

Voeg de uit, lomboks, verse knoflook, ketoembar, djinten, 3/4 potje gemalen kemiri, laos en indische laurier toe (verhouding ketoembar en djinten is 3:1). Fruit alles even aan.

Kook intussen het water.

Voeg het vlees aan de kruidenmasasa toe en braad alles op een matig vuur een tijdje aan. Regelmatig omroeren zodat alle vlees rondom dichtschroeit.

Voeg de kokos en het water toe. Breng alles weer aan de kook. Laat vervolgens minstens 2 uur pruttelen op een laag vuur.

Eet er witte of gele rijst en een groentegerecht als gado-gado of pikante indische boontjes bij.