Ingrediënten

  150 gram pindakaas
  1 ei
  zout
  2 eetlepels shoarmakruiden
  50 gram paneermeel
  1 teentje knoflook
  1 ui
  500 gram gehakt
  2 eetlepels chilisaus
  50 gram ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Vet een cakevorm in. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze zeer fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, knoflook, paneermeel, shoarmkruiden, zout en het ei door. Hak de pinda’s fijn. Roer in een kom de pindakaas, chilisaus en pinda’s door elkaar.
Schep de helft van het gehaktmengsel in de cakevorm, verdeel hierover het pindakaasmengsel en dek het af met de rest van het gehakt.
Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak het gehaktbrood in 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie eraf.