Ingrediënten

  1 blikje croissantdeeg (Danerolles, 6 st.)
  1 teentje knoflook
  2 lente-uitjes
  3 eetlepels kruidenboter
  3 eieren
  500 gram gemengde paddestoelen
  1 dl creme fra?che
  2 eetlepels paneermeel
  zout en peper
  kerriepoeder
  2 ons zachte geitenkaas
  2 eetlepels pijnboompitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Veeg de paddestoelen schoon en snij ze klein. Snipper de lente-ui en het teentje knoflook. Verhit de kruidenboter in de pan en bak hierin de paddestoelen, lente-ui en knoflook al omscheppend ca. 3 minuten. Snij de geitenkaas in plakken.
Rol het blikje croissantdeeg ui en bekleed er een ingevette lage taartvorm mee. Prik gaatjes met een vork in de bodem en strooi er paneermeel in. Klop de eieren los met de creme fra?che en voeg er zout, peper en kerriepoeder naar smaak aan toe. Laat de paddestoelen even uitlekken in een vergiet en doe ze daarna in de vorm, schenk het eimengsel erover en leg de geitenkaas erop. Bestrooi met pijnboompitjes. Bak de taart in de oven in ca. 25 minuten gaar.