Ingrediënten

  1 kleine rode Spaanse peper
  1 eetlepel gembersiroop
  1 eetlepel ketjap manis
  3 eetlepels olie,
  1 zakje mix voor satemarinade, 40 gram Conimex
  1 varkenshaasje, ca 300 gram
  25 gram ongezouten pinda
  1 bosuitje
  100 gram satesaus, pot a 350 gram

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Varkenshaasje in plakjes van ca. 1 cm dik snijden. In kom marinademix, 1 eetlepel olie, ketjap en gembersiroop door elkaar roeren. Plakjes vlees erdoor scheppen en ca. 15 minuten laten staan.
Spaanse peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in dunne reepjes snijden. Pinda’s fijnhakken. Bosuitje in dunne ringetjes snijden.
Twee borden voorverwarmen.
In pan 1 eetlepel olie verhitten. Peperreepjes en bosui ca. 1 minuut zachtjes bakken. 80 ml water en satesaus toevoegen. Al roerend verwarmen tot een gladde saus ontstaat.
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Plakjes vlees in ca. 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Rest van koude marinade en gehakte pinda’s door satesaus roeren. Nog ca. 1 minuut goed doorverwarmen.
Plakjes varkenshaas op warme borden leggen. Satesaus erover en ernaast scheppen.

Serveren met rijst of nasi goreng, kroepoek, komkommersla en atjar tjampoer.