Ingrediënten

  8 groene olijven zonder pit
  2 el geraspte (Parmezaanse) kaas
  80 gr feta
  1? dl yoghurt
  1 groene of rode paprika
  2 blaadjes salie
  2 – 4 blaadjes basilicum
  1 plak (of geraspte) pittige kaas
  1 kleine ui
  2 el olijfolie
  1 el groene pestosaus
  ? tl paprikapoeder
  zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 2 personen.

Verwarm de oven voor op 200? C.

Halveer de paprika, maar laat de steel er ter versiering aan zitten. Verwijder zaad en zaadlijsten.

Vet een rechthoekige ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de halve paprika’s met het snijvlak naar beneden in. Dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Laat de paprika in ? 20 minuten zacht worden. Laat iets afkoelen.

Snij de ui fijn en hak de blaadjes salie en basilicum. Snij de olijven in plakjes.

Roer de yoghurt los en meng er de geraspte kaas, de plakjes olijf, 1 el gesnipperde ui, de pestosaus en het paprikapoeder door. Maak op smaak met versgemalen peper en wat zout.

Snij de feta in kleine blokjes en verdeel die over de paprika’s, schep er het yoghurtkruidenmengsel in. Strooi er de fijngehakte salie en basilicum over en leg op iedere paprika een plak kaas. Besprenkel met wat olijfolie.

Zet de schaal (niet afgedekt) in het midden van de voorverwarmde oven. Laat in ? 30 minuten gaar en goudbruin worden.