Ingrediënten

  1 teentje knoflook, geperst
  1/2 pot groene olijven met piment (a 240 gram), in plakjes
  1 bakje zongedroogde tomatentapenade (100 gram)
  750 gram kalfsgehakt
  2 eieren, losgeklopt
  4 sneetjes oud witbrood, zonder korst
  2 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  zout en peper
  1 pakje basis tomatensaus (bijv. Grand
  1 ui, fijngesnipperd

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: bakpapier, keukenmachine.

Oven voorverwarmen op 175 graden. In keukenmachine brood verkruimelen. Kruim, eieren en helft van de tapenade door het gehakt kneden. Olijven, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door gehakt mengen.
Bakplaat met bakpapier bekleden. Gehakt erop leggen en tot ‘brood’ vormen. Bakplaat in midden van de oven schuiven en gehaktbrood in ca. 1 uur bruin en gaar bakken. Tussentijds vet met keukenpapier wegdeppen.
In pan olie verhitten en ui 2-3 minuten zachtjes bakken. Tomatensaus en rest van tapenade erdoor roeren. Saus nog 2 minuten doorwarmen. Gehaktbrood uit oven halen, even laten rusten en in plakken snijden. Plakken over vier borden verdelen en tomatensaus erop scheppen.
Lekker bij pasta en een groene salade.