Ingrediënten

  1/2 dl hoisinsaus
  1/2 dl sojasaus
  2 eetlepels suiker
  1 eetlepel azijn
  1 eetlepel olie
  1 1/2 theelepel zout
  600 gram speklappen
  1/2 dl honing

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Meng in een grote kom de hoisinsaus, sojasaus, suiker, azijn, olie en zout. Leg de speklappen in de marinade en zet de kom minimaal 1 uur in de koeling. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de speklapjes uit de marinade en leg ze op een ovenrooster. Zet een bak met water onder het rek in de oven om de lekkende marinade op te vangen. Rooster de speklapjes ongeveer 20 minuten en bestrijk ze dan aan beide kanten met de honing. Leg ze met de andere kant boven terug op het rek en rooster ze nog eens 10-15 minuten tot ze krokant aanvoelen.

Lekker met geroerbakte noedels en paksoi of met boerenkoolstamppot.