Ingrediënten
2 eetlepels peterselie
125 gram snelkookrijst
zout en peper
200 gram kipfilet
1 eetlepel paprikapoeder
1 kleine ui
250 gram champignons
2 dl slagroom
2 groene paprika
40 gram boter
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 banaan
50 gram ongezouten pinda
Bereidingswijze
Voor 2 personen.
Kook de rijst gaar. Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Snipper de ui, snijd de champignons in vieren en de paprika in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de reepjes kip rondom bruin. Voeg de gesneden groenten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tomatenpuree, slagroom en de gesnipperde peterselie erdoor. Breng de vloeistof aan de kook en stoof het gerecht met een deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
Pel intussen de banaan en snijd hem in plakjes. Roer de plakjes banaan door het kip-groentenmengsel en warm ze even mee. Schep de rijst in een schaal, schep het kip-groentenmengsel erop en bestrooi het met de pinda’s.
Recente reacties