Ingrediënten

  1 grote vleestomaat
  lente-ui
  1 eetlepel zachte groene peperkorrels (Royal Mail)
  stukje brie van 250 – 300 gram
  4 kipfilets
  zout en peper
  boter
  1 bekertje slagroom
  1 eetlepel maizena

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Snij de lente-ui in ringen. Ontvel de tomaat en snij hem in blokjes (zaadjes verwijderen). Verwijder zoveel mogelijk van de witte korst van de brie en snij de brie in kleine stukjes. Bak de kipfilets in de koekenpan in een klontje boter gaar en bruin.

Verwarm (niet koken) ondertussen de slagroom in een steelpan. Als de slagroom warm is de stukjes brie toevoegen en al roerend laten smelten. Maak de maizena aan met wat water en voeg dit beetje bij beetje toe tot het een sausdikte heeft. Voeg de peperkorrels, stukjes tomaat en ringetjes lente-ui toe en laat dit even meeverwarmen.

Maak, als dit nodig is, op smaak af met wat peper en zout. Snij de kip in schuine plakken en giet er wat saus overheen. Serveer de rest van de saus apart in een verwarmd schaaltje.
Lekker met stokbrood en een frisse salade.