Ingrediënten

  500 gram kipfilet
  zout en versgemalen witte peper
  1 kleine ui
  1 kleine appel
  1 eetlepel olie
  25 gram boter
  1 rijpe banaan
  1 eetlepel milde kerriepoeder
  1/2 theelepel gemberpoeder
  1 1/2 dl droge witte wijn
  1 bekertje creme fra?che
  1 eetlepel fijngehakte bieslook

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Pel en snipper de ui. Snij de geschilde appel in kleine blokjes. Verhit de olie samen met de boter en bak hierin de kipfilet snel rondom bruin. Neem ze even uit de pan. Bak de ui in ca 3 minuten lichtbruin. Roer de appel erdoor en bak die even mee. Voeg de in plakjes gesneden banaan toe. Strooi de kerrie en gemberpoeder erover. Schenk de wijn erbij en breng de saus al roerende aan de kook. Leg de kipfilet weer in de pan en laat die afgedekt in ca 10 minuten zachtjes gaar worden.
Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Pureer de saus in een roerzeef of keukenmachine. Roer de creme fra?che erdoor en laat de saus op hoog vuur iets inkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Warm de kipfilets nog even op in de saus en strooi de bieslook erover.