Ingrediënten

  2 theelepels verse tijm
  1 eetlepel grove mosterd
  2 theelepels olijfolie
  2 eetlepels zuivere honing
  2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  4 kleine sinaasappels
  4 kipfilets, 140 gram per stuk
  225 gram tagliatelle
  zout en versgemalen zwarte peper
  225 gram sperziebonen, gesneden

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak 3 sneden aan de bovenkant van iedere kipfilet en leg ze in een ondiepe vuurvaste schaal. Snij 2 sinaasappels in vieren en schik rond de kip.
Meng de knoflook, honing, olie, mosterd en tijm. Rasp de schil van de resterende sinaasappels fijn. Leg de sinaasappels en 2 theelepels van de schil apart. Klop de rest van de schil door het mosterdmengsel, breng op smaak met zout en peper en verdeel royaal over de kip en sinaasappels in de ovenschaal. Bak 25-30 minuten tot de kip gaar en het mosterdmengsel plakkerig is.
Doe intussen de tagliatelle in een pan met kokend water en wat zout, breng weer aan de kook en roer de sperziebonen erdoor. Giet, als de pasta en de bonen beetgaar zijn (10-12 minuten) af.
Roer de resterende sinaasappelschil door de pasta en bonen en schep op borden. Leg de kipfilets hierop en de sniaasappelkwarten ernaast. Pers het sap van de overgebleven sinaasappels uit en meng met het sap uit de ovenschaal. Doe in een steelpan en verwarm, al roerend, op een gematigde vuur om de saus te maken. Schep over de kip en serveer.