Ingrediënten
1 1/2 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels vissaus
1 zakje santen (30 gram Conimex)
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
200 gram kipfilet
1 ui
2 eetlepels olie
1 zakje verse basilicum (15 gram)
3/4 eetlepel sambal badjak
Bereidingswijze
Voor 2 personen.
Kipfilet in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In wok olie verhitten en kip, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In kopje santen mengen met 1 1/2 dl water.
Paprika, santen, vissaus, suiker en sambal aan kip toevoegen. Ca. 5 minuten laten koken, af en toe omscheppen. Basilicumblaadjes in grove repen snijden en door kipmengsel scheppen.
Lekker met pandanrijst.
Recente reacties