Ingrediënten

  1 1/2 eetlepel kerriepoeder
  2 eetlepels bruine basterdsuiker
  4 eetlepels vissaus
  1 zakje santen (30 gram Conimex)
  1 groene paprika
  2 teentjes knoflook
  200 gram kipfilet
  1 ui
  2 eetlepels olie
  1 zakje verse basilicum (15 gram)
  3/4 eetlepel sambal badjak

Bereidingswijze

Voor 2 personen.
Kipfilet in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In wok olie verhitten en kip, ui en kerriepoeder al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In kopje santen mengen met 1 1/2 dl water.
Paprika, santen, vissaus, suiker en sambal aan kip toevoegen. Ca. 5 minuten laten koken, af en toe omscheppen. Basilicumblaadjes in grove repen snijden en door kipmengsel scheppen.
Lekker met pandanrijst.